bonjour

efter tjugo av totalt tjugosex timmar spenderade på tåg, är vi äntligen framme i biarritz! nattåget var okej, svårt att sova när man studsar fram och tillbaka och sover på tio kvadrat med fem andra hostande personer. men med en timmes sömn ska man väl inte klaga! väl i paris njöt vi av några fina timmar gåendes med våra tjugokilos ryggsäckar alla trappor upp till sacre coeur. fick i oss en bit mat och väntade på tåget. att hitta boende i biarritz gick smidigare än väntat, krävs bara att man har vår tur!

ligger nu med en däckad anna bredvid mig på ett centralt två-stjärnigt hotell med gratis wifi. att slippa sova guppandes eller sittandes ska bli ganska så uppskattat! imorgon väntar fler äventyr i den underbart vackra staden! nu slocknar en trött men lycklig maria.

off

nu kommer anna och hämtar mig om knappt en halvtimme. sitter med världens fetaste rygga bredvid, men orkar faktiskt bära den (i alla fall en minut eller två). hej och hå, hur ska detta gå? det ska gå bra! imorgon vaknar vi upp i paris och åker senare på dagen vidare till biarritz, dit vi anländer sent på kvällen utan att ha bokat boende. förmodligen kommer vi vara så trötta att vi däckar på stranden ändå. skriver kanske mer när vi väl är där. den som lever får se.

vi ses fredagen den trettonde augusti, sverige. du gör det lätt att lämna dig i denna blåst. tack!

couch surfing

sitter och surfar soffor runt om i europa. hittar skönaste människorna, men frågan är om de bara försöker vara originella. till exempel denna snubbens personliga beskrivning "mattress tester, 007 secret agent, butterfly breeder, sea horse rider, pro tree climber, mighty fish bowl pirate and ex addicted nails eater". eller min favorit keveen som skriver "types of people i enjoy: extravagant ones, non radicals, one-legged dogs, naturists, pimps, alcoholics, barefooters, my mom, naked ladies, dressed ladies, babies, stray dogs that don't bite, pseudo philosophers, promiscuous ones, inspiring or inspired ones, those who love their moms". han kan också "teach you how to grow a red beard, end up naked in the middle of a city, spread your love, eat tons of chocolate and not throw up". soft!

gör alltså detta istället för att packa min halvfulla väska. den är halvfull och innehåller enbart en bok, ett par skor, handduk, jacka och hårfön. var fan ska resten få plats? ångest. om tjugofyra timmar är vi någonstans på väg till köln.

upp å hoppa

igår satt mamma och jag och pratade, varpå hon säger "nä, jag kanske ska ta sovmorgon imorgon så kan jag köra dig till jobbet och handla bullar samtidigt". visst, tänkte jag. inser i morse att med sovmorgon menar hon att gå upp klockan sex istället för fem. medan jag vaknar halv sju, går upp för att duscha som en zombie, hälsar mamma glatt "sovit gott?". ibland vill mitt morgonhumör skjuta någon. men bara ibland.

tacka gud för att det imorgon är semester som gäller i tre veckor. fast undra hur bra vi kommer sova på soffor, stranden och under bar himmel? kommer förmodligen längta tillbaka till min egen säng och tidiga mornar. och en dusch. fast bara lite. 

go west



har blivit mycket västra hamnen senaste dagarna. tror ni jag klagar? fel fel feeel. beachvolleyboll, rosé, mat, häng och massa sköna typer. helt klart malmö när det är som bäst. tål att jämföras med rivieran om några dagar. fyi.

en dag av många








i väntan

räknar ner minuterna till min tvätt är klar så jag kan gå ut och sola i parken. skulle vilja köpa en vattenmelon och slaska på. jag vill leva på vattenmelon. dygnet runt, sju dagar i veckan, under hela sommaren. undra jag om det är nyttigt. har precis varit på guppegupptäcksfärd i letandet efter vår takterass i byggnaden. femton rangliga stegar och tjugosju öppnade luckor senare hittar jag dit, en liten plätt utan staket men med fantastisk utsikt. kanske inte ska sitta och dricka rosé där direkt.

förresten. riktigt mysig utomhusbio igår, något ni alla borde testa på i sommarnatten! titta in här för att få veta mer. ikväll blir det dock inomhusbio. också skönt i värmen!

oklart.se

idag är det oklart och riktigt mulet. kanske inte ute, men inombords. sitter och lyssnar på band of horses och längtar lite till malmöfestivalen. fast längtar bara lite lite, för det är svårt att se längre fram än söndag. igår var en sådan dag då kvällen aldrig ville ta slut, både på gott och ont. satt på finaste terassen i timmar, innan vi dansade på cuba café och vandrade hem i natten. fina sommarkvällar, ni tar aldrig slut va? fortsätter på samma tema ikväll, med utebio i folkets park. känns okej!

imorgon ska också bli fint väder. vi kör utomhus då istället!

vakna bjärred!

bull-maria till er tjänst. kom å köp!


HELL TO THE FUCKING YEAH



bokat och klart! take off om åtta små små små dagar. underbart! ofattbart! befinner mig i bjärred i dagarna och njuter av livet (och jobbet). hijackar grannens internet mitt i all flytt här hemma. skriver och bildbombar er mer när allting är jobbigare, för just nu är det för bra för att syssla med sånt här. ni vet att jag lever i alla fall.

flipp eller flopp

eurotrip 2010 håller på att bli euroflopp 2010. och då menar jag inte på ett bra sätt. men det här ska vi lösa! har hur som haft en grymt trevlig helg och bra start på nya veckan. resten kommer gå i samma tecken, med solning, rosé, lite småjobb och massa kompishäng. måste peppa tillvaron. tror det nu är dags för film, smoothie och lite rikard!










stand up

eftersom jag varit sjuk och har legat ner så mycket på sistone, har nu en dag ståendes gett mig träningsverk i benen. har ni hört på maken? ja, nu har ni säkert det, men jag finner det ändå ytterst absurt. få träningsverk av att stå upp. de närmsta dagarna blir det inget ligga av. HÖR NI DET, UNIVERSUM? jag ska INTE ligga i helgen! partybussen ger sig ut på skånetrip. hur bra kan det bli?

självdestruktiva saker att göra när du är sjuk

- följa sommarvädret på smhi.se
- titta ut på folk på gatan som skuttar fram
- ta emot samtal från folk som behöver vägledning på stranden
- smsa "nej tyvärr" till trillioner roliga förslag
- stirra på huden flera minuter i sträck och riktigt se färgen försvinna
- gå för att lägga pengar på bilen och känna sommarens milda smekning
- kolla andras underbara bilder på facebook
- gurgla med en shot andolex och låtsas att det är mintu
- suga på en strepsil och låtsas att det är godis
- lyssna på telefonsvararens "du har inga meddelanden" (detta gäller även frisk)
- skriva en lista som du kallar "självdestruktiva saker att göra när du är sjuk"

febern har ordet

tja. tänkte bara hälsa att maria återigen ligger utslagen och kollar matchen, denna gång framför den minsta tv som gud skapat. hon trodde minsann för några timmar sen att jag hade övergett henne, men ICKE! det är lite av min specialité, när man tror att allt är över kommer jag smygandes tillbaka. ungefär som en inomhuskatt som äntligen slitit sig fri från familjen. ropa alltså aldrig hej! nu ser det också ut som att jag eventuellt blivit ackompanjerad av min goda vän halsfluss, och jag menar tjena, det är ju alltid kul med sällskap en lördagskväll som denna! hoppas ni har det lika bra som vi tre och att vi snart ses...

hot hot heat



jag gillar värme. jag gillar att känna solens strålar när jag går på en vit strand långt hemifrån. jag gillar att sitta på en uteservering en småkylig kväll under gasolvärmaren. jag gillar den kärleksfullaste klappen från mammas hand och sättet som mina brorsbarn ler mot mig. jag gillar att dricka varm choklad och bada bastu den ruggigaste höstkvällen. jag gillar att rulla runt i en het säng och svettas bort natten.

VAD JAG INTE GILLAR DOCK? att ligga inne med trettionio graders feber. det är inte hett, inte värmande, inte kärleksfullt för fem öre. så. nu vet ni det.

drar mig till helvetet

första juli kunde fått börja lite bättre om man heter maria bolin. vaknade med feber och vetskapen om att ett kokande växthus väntade i sex timmar. bussresan gjorde det inte bättre med fyrtio grader varmluft strömmades ur elementen, en unge sittandes bakom mig och skrek vad jag enbart kunde uppfatta som "din mamma" i mitt öra och en skällande busschaufför.

nu vill jag, trots klarblå himmel och skinande sol, låsa in mig, slänga bort mobilen och titta på snyftfilmer under täcket. kanske upptäcka att någon faktiskt har det sämre än jag. mmmmm. underbara tanke. så får det bli.


RSS 2.0