all in my head

i mitt huvud snurrar tankar kring tre ting. träning, iphone och värk. och inget av det får jag någon ordning på. ska jag träna? orkar jag träna? ska jag köpa iphone? har jag råd att köpa iphone? varför har jag ont i huvudet? är det för att jag trillade? är det för att jag sovit för mycket? kanske borde jag därför vänta med att träna? ska jag träna? och så börjar det om igen.

kanske är idag en dag då jag inte ska tänka alls. och kanske var detta det mest onödiga inlägget jag någonsin skrivit. 



förresten, ni vet alla sådär sjukt fina kollage alla coola mode-brudar gör. de som är så äckligt inspirerande och har fjantigt vackra färgkombinationer, med mera med mera. här har ni mitt. äckligt och fjantigt. lite som jag själv.

hallå soffan

anledningen till att jag varit död i 48 timmar är för att vi var så himla glada i torsdags. och möjligen för att jag fick någon slags hjärnskakning kanske? nu är jag iallafall uppstånden och back on track vilket vi firar med middag hemma i bjärred och sen filmkväll med några av de bästa. måste ju faktiskt tänka på träningen också. ha ha ha. som om! försök inte, maria.


indoor walking

ska vi köra? JA DET SKA VI


börja trolla

jag har ett problem. eller jag har ganska så många problem, men detta är ett problem som stör mig just i detta nu. det är nämligen så att jag inte vet vad jag ska äta till lunch. jag har två alternativ. tomatsoppa eller spaghetti och köttfärssås. jag är mer sugen på spaghetti och det där, men jag kanske borde spara det till ikväll? till efter träningen. då jag alltid äter som en katt. eller inte som EN katt, men som MIN katt. mamma säger alltid att min katt äter som en häst. att han tror att han är en häst. MEN HAN ÄR INTE TJOCK! han har bara stor benstomme, okej?

tillbaka till mitt problem. kanske kommer jag inte vara sugen på något stort just ikväll? om jag äter en stadig lunch, som det kallas. fan, detta var svårt. ska ta och tänka igenom detta noga nu. väga för- och nackdelar. skriva en lista. ringa en vän. fråga publiken.

eller så borde jag helt enkelt ta tag i mina andra problem. sluta jiddra och ät en macka, maria. för i helvete!

allra helst

nä, nu vill vi inte vara kvar i sverige längre! ge mig sommarlov, semester, utlandstermin, au pair-jobb, utlandstjänst, språkresa, praktik på ett internationellt företag eller vad fan som helst som får mig bort härifrån. helst var som helst och helst igår.


















wow

vet inte om jag ryser eller bara fryser, men detta gav mig gåshud i sju minuter. titta!


pick your fights

alla stora bloggare bråkar med någon. alla hatar kissie. många är på katrin. natacha peyre och marie plosjö bloggtjafsar. bröderna schulman gör narr av allt och alla (men roligast är väl ändå när de ger sig på varandra?). listan är kort men kan göras oändlig. slutsats: jag måste också börja bråka med någon. frågan är bara vem. vem?

jag gillar att bråka.

50 kr till den som hämtar vatten till mig nu

äter en bakis-glass. och lite bakis-chips. tar en ny glass. och så lite chips till. plus två mackor. så håller jag på. tur det bjuds på söndagsmiddag hos mary om några timmar, så det blir någon ordning i luckan. sen är det fotboll! oh yes. hej då, underbara helg.

fredag 18.00


lördag 04.00


lördag 09.30


lördag 13.00


lördag 22.00


lördag 24.00


söndag 03.00

feel good

igår var en bra dag. hela dagen var en enda stor jävla lunch/fika/filmkväll. jag gillar sådant, när man liksom umgås sig igenom en dag. hur man hoppar från sällskap till sällskap och känner sig ytterst viktig och omtyckt. hur man skrattar timmar i sträck och märker hur varenda sekund fylls av ljud. hur man mår bra.






så har vi idag. idag är lite grann precis tvärtom. och så snöar det igen.

18/2

så kom dagen. dagen som jag ett tag aldrig trodde skulle komma. dagen då det för ett år sedan blev du och jag! när jag först såg dig var du inget jag egentligen letade efter, men jag visste direkt att jag var tvungen att ha dig. det kändes så rätt! att ta det första steget med dig var som att komma in i en helt ny värld. du gör mitt liv så enkelt, så lätt, så okomplicerat. och det finns ingen som håller mig så varm, som får mig att känna mig så trygg, som alltid finns där för mig som du gör. ett år idag, lgh 607, drottninggatan 5a, 21211 malmö... jag hoppas på många flera!

så här såg du ut när vi träffades första gången. ett år senare är du finare än någonsin!


en jävla soppa

detta är vad jag lever för just nu. har ni smakat? do it! min favorit? den fina fisken! 


this just in

kors i taket; stoppa pressarna; nu fryser det i helvetet. maria har skaffat träningskort! kan behövas efter sådana här. men man får vara fet denna tisdag! denna tisdag också.



förresten, varför indoor walking egentligen när man kan gå utomhus? men jag ska inte döma än. trillar jag av crosstrainern av utmattning är det tur att madde är med så hon kan bära mig hem. undrar dessutom när min träningsverk ska komma. nu: 24/7.

bloggbomb

sitter i skolan och bloggbombar er eftersom blogg.se inte funkade igår. abstinens. plus att jag litegrann inte orkar göra klart mitt kvarter i sketchup. men snart blir det semlor!

förresten, jag och filippa har kommit fram till hur vårt dubbel-bröllop ska se ut. fast det kommer inte slå våra möhippor på långa vägar. you just wait and see...


fulsnygg

jag vill hitta någon som är sådär fulsnygg. eller äckelfin. jobbigtsöt går också bra. hör av dig? tack på förhand.

nights out

eftersom blogg.se krånglade igår fick ni till allas förtvivlan vänta en dag extra med att se bilderna från min helg. men NU SÅ.

i fredags var det ju sittning. en löjligt trevlig sittning med löjligt bra sång, löjligt underbart sällskap, löjligt snygga människor och en löjligt stor succé för min kabin-väska mitt på dansgolvet. en löjligt kul kväll helt enkelt!




på lördagen var jag och filippa först på ett spännande 30-årskalas innan vi mötte klassen och killarna på debaser. natten avslutades på etage där jag shakade med de här två godingarna.


het dejt med en snöskyffel

jag väntade in i det sista med att blogga idag. jag ville inte blogga idag, för idag har varit en riktig skitdag. och detta har inget att göra med det faktum att det är alla hjärtans dag och att jag är själv hemma. detta har att göra med att gårdagen var jobbig på sina sätt, att jag idag är bakis och trött, har två jävligt bråkiga föräldrar för tillfället och att jag som följd av detta försökt skotta bort mina tankar.



är det så här en underbar helg ska sluta? nästa gång hoppar jag hellre över söndagen. imorgon, när jag är piggare och gladare, ska ni få se PRECIS hur bra helgen varit.

god morgon!

filippa ringde precis och tyckte jag lät konstig. "vad gör du för något?" "jag lagar mat." okej, dagens överdrift. jag värmde två gorby's piroger som fick bli min frukost/lunch. vad hände med nyttiga veckan, maria?

dessutom skrämde nyss en duva livet ur mig. jag som hatar fåglar! och vad mer är att jag hatar dem ännu mer när jag ska äta. trevligt då att en duva försökte slå camp på fönsterbrädet precis utanför mitt matbord, men misslyckades totalt och började flaxa och stirra på in mig med sina små, fula och äckliga ögon. bye bye, matlust!

alla har vi våra i-landsproblem, här är mitt idag: mjölk utan skruvkork och fullt i de stående kylskåpsfacken. what to do?


ligga?

idag har jag och filippa skrattat en skvätt med anna och gråtit en skvätt till the notepad. imorgon skolkar jag hela dagen och gör klart allt som viktigt är. dessutom tänkte jag pröva på yrket som pilot! i'll let you know how that one goes... 

nu ska jag ligga. i min säng. och sova. imorgon kommer bli en lika fin dag som idag.


kompensation

här får ni för att jag kallade mig tråkig i förra inlägget. är det så ni vill ha det? va? VA?



jag dricker blod

ännu mer vampyrsnack tänker ni säkert nu med en suck. men, nej. inga suckar här inte. köpte ett nytt te igår, och visst ser det lite skumt ut? första smaken tilltalade mig inte alls, men det växte faktiskt. bara så ni vet.



min morgon har gått ut på att sova. min förmiddag också för den delen. finns det något bättre? egentligen? det har varit några otroligt hektiska dagar, som avslutades på bästa sätt igår med en filmkväll i en alltför trång, men mysig, soffa. nu blir det snart hektiskt igen, ska iväg och besiktiga bilen. först vore det himla trevligt om sketchup inte hade hängt sig hela tiden, så jag hade kunnat jobba. men, man kan inte få allt här i livet. det är därför jag ger er detta väldigt tråkiga inlägg. varse!

festivalsommar

om jag hade varit gud, hade jag velat göra min egen festival. marias festival, skulle den heta. originellt. men för att vara lite realistisk så hade jag enbart fått välja artister som ska spela på redan existerande (och såklart sämre) festivaler. då hade de första bandsläppen på marias festival kunnat se ut något såhär:

DONKEYBOY (arvikafestivalen, peace and love) JINDER (arvikafestivalen) KENT (arvikafestivalen, hultsfred, peace and love, storsjöyran) REGINA SPEKTOR (arvikafestivalen) FAMILJEN (arvikafestivalen, hultsfred, siesta) NAME THE PET (arvikafestivalen, peace and love) MARKUS KRUNEGÅRD (arvikafestivalen, peace and love, storsjöyran) CUT COPY (emmaboda) HOFFMAESTRO OCH CHRAA (emmaboda, storsjöyran) MUSE (rosklide) JACK JOHNSSON (roskilde) FIBES, OH FIBES (hultsfred, peace and love) MASKINEN (hultsfred, storsjöyran) MEW (peace and love, siesta)

sådan gud, sådan succé! det säger ju sig självt.

blodig invasion

någon mer än jag som ser ett tema möjligen? det kanske är som danne säger att de finns på riktigt. eller vänta... det var varulvar. "asså, jag tror ju inte på varulvar varulvar. det är ju inte så att jag tror att det finns en gubbe som vandrar omkring och helt plötsligt förvandlas till en varulv. men det kan ju faktiskt finnas vargar där ute som får ben och äter människor...". vilket fall så gillar vi DETTA! vampyrer är ohåriga och snygga.



if only...


hang in there

det är alltså så här klockan sju ser ut. jag hade glömt bort hur det var att gå upp i totalt mörker, stappla in i duschen och stressa iväg i malmös morgontrafik. ge mig sovmorgon, men framförallt; ge mig mat! det är ju en evighet till tolv och till att man får äta lunch om man varit uppe med tuppen. jag som i vanliga fall slänger i mig en frukost vid elva, brukar inte ha problem med att hänga kvar där till lunchtid. men idag, idag är det jobbigt. och mina ögonlock blir bara tyngre. hur gör djur?

up to date

jag tänkte blogga i fredags. kom på att bussen gick tio minuter senare. försökte mig på en revansch igår, men insåg att magnus skulle hämta mig om mindre än tjugo minuter och att jag inte var påklädd. började skriva innan idag, men fick bråttom till husvisningar och sjukhusbesök så var tvungen att avbryta. men nu är jag här. och jag lever! och har mer att berätta än någonsin, fast med lika lite tid som förut. vi kör en kompromiss.

min helg i BILDER



torsdag: grymt fina flickor på grymt trevlig och god fonduemiddag. don't mind the blurriness, det är bara matos. ingen röker inne hos mig inte!



fredag: storgalaj på bokvägen ett när adam fyllde hela tio år! självklart syntes charmtrollet oliver i festvimlet, här med en spänd blick och sin mobil i högsta hugg!



lördag: ännu en släktfest, fast en 70-årig sådan. till vänster skådas födelsedagsgrisarna, världens bästa tvillingar, och hur det såg ut när de "lagade kvällens mat".

men kom igen

vad är detta för väder egentligen? på lördag för 35 år sen blommade krokusen, mina bröders födelsedag. i år ser man ju inte ens marken. jag älskar snö! jag älskar att se den sakta och fint dingla ner, att gå ut och bygga en grotta man kan krypa in i eller ha snöbollskrig tills håret är täckt av is och kinderna rosigt röda. men detta är inte snö! detta är fake-snö. detta är slask. hal slask som är omöjlig att ta sig fram i. hur ska man kunna träna nu? har ni sett någon som varit ute och sprungit? för jag har minsann svårt att pulsa mig fram på en promenad. det finns en anledning till att jag bor i skåne. detta är inte anledningen!

det här är ju till och med värre än alperna, med enda skillnaden att man inte kan åka skidor här. men nästa vinter, då ni, då bär det söderut till den riktiga snön! så här såg det ut sist jag åkte. vintern 10/11 blir det förhoppningsvis med bättre snowboardinstruktörer. eller så håller jag mig helt enkelt till skidor! bra idé.


RÅTTA

inte en endaste dammråtta, inte ens ett litet dammkorn, befinner sig längre i min lägenhet. inga kvalster eller andra mikroskopiska varelser heller. inget levande över huvud taget skulle jag gissa på. förutom jag själv då. och mina blommor. jag har dammsugit ungefär 4 gånger, moppat golven, diskat, vattnat blommorna, dammat alla ytor och tvättat och bytt sängkläder. jag tror min lägenhet älskar mig idag. ungefär lika mycket som jag älskar den.

just nu står det en jävel och skriker utanför mitt fönster. vem fan är ute i detta väder? och vem är ute och skriker i detta väder? gå in och värm dig istället?!

ah... en hemlös kanske.

cooler than cool

det är snålblåst ute. vad menar man egentligen med det? snålblåst. att det blåser snålt? att det blåser lite? för det är inte det jag menar. det är kallt, riktigt kallt, och kallare blir det av den jävla motvinden. den jävla motvinden. ja, det låter ju hemskare än snålblåst. vi kör på det. det är en jävla motvind ute.

nu blir det en het långdusch, hårinpackning och ansiktsmask. bara såru vet.

en sorgens dag

det är idag den första februari och jag har 126,66 kronor på kontot. hade en lite rolig konversation med min hjärna innan när jag insåg hur lite pengar jag har kvar:

"okej, men det är väl snart den 25e?" två sekunder senare "nej jävlar, det är ju bara den 1e!" ytterligare två sekunder "men vafan, mitt bidrag den 25 januari kom ju inte isåfall! vad hände med det?" och efter en check på kontot "jo, visst kom det, men den 19e och var till och med extra stort. fan!"

snart blir det väl jag som smyger efter folk in i trapphus för att värma mig. suck.



å andra sidan står detta på mitt bord, så ett systemet-besök är av lägsta prio för tillfället (vilket vi alla lärt oss är min största utgiftskälla. hello lyxfällan!). något som däremot var av högsta vikt, var tvätten av mina 58 strumpor. har de senaste dagarna använt upp alla tänkbara; de med och utan hål i, vita eller rosa med elefanter på, mina egna och pappas gamla. hade jag väntat tills senare med att tvätta, hade jag behövt köpa nya. vilket jag inte har råd till. torkar de inte över natten blir det hårfönen imorgonbitti.

just det, det är en dag imorgon också. bäst att sova.

världens elakaste människa

jag slår portkoden, öppnar den tunga dörren och går in. en man följer efter mig. jag vänder mig om och studerar denne. han har stora mjukisbyxor och håliga kängor. en tjock fleecetröja i alla dess färger som ser ut att ha sett sina bättre dagar (om den ens haft några). håret är stripigt och otvättat och skägget har vuxit en bra bit. hans ögon är tomma när han med nedböjt huvud vandrar efter mig in genom porten.

jag: ursäkta, kan du koden in hit?
han mumlar något till svar.
jag: vad sa du?
han: ja, jag bor här.
han slänger armen i en rörelse uppåt.
jag: men kan du säga koden in isåfall?
han: jag ska bara...
jag: vad ska du?
han: jag ska bara stanna här ett litet tag.
han pekar bort mot gången.
jag: tyvärr kan jag inte låta dig gå in här.
han går bort mot elementet och lägger händerna därpå.
han: tack, tack, jag ska snart gå.
jag: asså, nej tyvärr... du måste gå nu.
han: men jag ska bara värma mig i fem minuter.
jag: stadsmissionen ligger här borta. du kan värma dig där istället.
han: jag vet. jag blev precis utslängd därifrån.
jag: jag är ledsen, men jag får inte släppa in någon här som jag inte känner.
han: jaja...

han tar sina vantar och lunkar mot porten igen. han öppnar den och mumlar något som jag förmodligen inte vill höra.

jag hatar mig själv just nu.


RSS 2.0