grabbigt värre

en oerhört intressant och händelserik helg lider mot sitt slut. jag sitter just nu i bjärred, med en korv-i-handen, och väntar på att bli utfodrad. fredagen var grym, men det var grymmare att vakna upp på lördagen, inte allt för nykter, och inse att jag om mindre en timme skulle bli upphämtad i en buss för att åka till bordershop och handla - hold your horses - ännu mer sprit. precis vad man är sugen på just då.



det blev hur som helst en väldigt trevlig trip till, vad som för mig och fillippa kändes som, heaven on earth, även om vi fick rätt så bråttom på hemvägen till bion i malmö. innan vi väl kom till royal hann killarna med att hamna i slagsmål också, välkommen till malmö. don't you just hate it?

idag har jag passat en skrikande oliver i tre långa timmar, helt klart bästa söndagsnöjet på länge. nu är det bara till att ladda upp inför fotbollen, går inte att beskriva känslan av andra obakis-söndagen i rad. äntligen en livsstil jag kan leva med!



min äldsta och yngsta brorsson, undrar vem som är jobbigast att passa?

trumvirvel

gott folk! sprid ordet att väntan är över! här kommer det ni alla har längtat så efter på att få se! det som kommer få era hjärnor att explodera; det som kommer ge er ögon-orgasm utan dess like; det som fick obama himself att ringa upp mig i morse...

mitt egengjorda sketchup-skrivbord! inspiration? vad får jag allt ifrån? klicka här!



bitches

saker och ting börjar ordna upp sig nu (som om det inte varit bra innan). MEN: filippa är hemma för ett tag igen, ellen flyttar till malmö på lördag och anna har fått lägenhet två kvarter bort från mig. OCH VAD TYCKER VI DÅ OM DETTA?



detta tycker vi, utan att överdriva, är ganska så bra, faktiskt.


same same

längtar bort från slask, halsdukar och frusna näsor, trots att jag är ett av vinterns största fan. är dock inte mitt fel. det är låtar som denna som får en att drömma om en vit, öde strand där man kan ligga och... ja, inte göra någonting alls. men vad klagar jag för, tyskland på lördag ju!

i princip samma sak maria, din bortskämda jävel. i princip samma sak.

jag älskar musik men

tystnaden skrämmer mig inte. är jag själv är det förvånansvärt tyst runt omkring mig. ingen tv står på, knappt spotify igång, aldrig ipod på springrundan eller bussen. jag vill inte vara den som stänger in sig i musiken och missar alla naturliga ljud som finns. barn som skriker, fåglar som sjunger, vinden som susar, bilar som kör förbi och människor som pratar. jag gillar att höra världen, precis (så klyschigt vacker) som den är och inte hur någon uppfattar den genom till exempel en sång. jag kan lyssna på en grymt bra låt, men faktiskt vilja stänga av den för att kunna höra tystnaden istället. tror jag har för mycket i huvudet som låter ändå. och tystnaden, den blir väl egentligen aldrig tillräcklig högljudd?

dagens confession.

detta inlägg har ingen rubrik

det är ju så jävla underbart att inte vara bakis! varför har ingen sagt det till mig tidigare? just nu lever jag i en slags verklighetsbubbla där jag för en gångs skull känner mig vaken, pigg och frisk. man kanske borde testa på detta oftare?

i morse vaknade jag av alarmet klockan elva. var helt hundra på att det var måndag men att skolan började klockan ett. slappnade av, la mig på andra sidan och snoozade vidare tills jag kom på att vår måndagsföreläsning ju började nio. panik. varför hade ingen hört av sig? varför hade jag inte ställt alarmet tidigare på söndagskvällen? det gick säkert inte många millisekunder innan jag insåg att det faktiskt var söndag fortfarande, men ni vet hur morgontankarna kan gå. det är jobbigt när det är helg hela veckan. i kväll vet jag en som inte kommer glömma ställa alarmet i tid!


easy?

det är svårt att blogga med nymålade naglar så will.i.am och co får säga det åt mig istället:


helg hela veckan

världens skönaste föreläsning idag med kanske den skummaste föreläsaren jag haft. vi fick leka charader, rita av valfri person och sitta i varandras knä. dagis anyone?

var på åhléns innan och skulle byta storleken på några trosor jag köpte sist. hur hjälpsam personal som helst, plus att jag fick 90 kronor tillbaka. halleluja! varför har jag ingen aning om, men jag tackar och tar emot. vem gör inte det? ärligt? varar ärlighet verkligen längst?

handboll om en timme. förbereder mig för nederlag, totalt nederlag. innan dess måste jag koppla in min nyinköpta antennsladd. kanske äta lite och ta ett glas vin. sen: lundet! party party!

ellen inför sin dejt med mr. x:

dagens funderingar

skojade bara i förra inlägget. även min sämsta bloggdag är en bra bloggdag, jämfört med andras. jag har svårt för att vara dålig och tråkig. tror liksom inte riktigt på sådant trams. nej, bäst ska man va!

ommöblering, men vet inte vad jag gillar det. ni som har sett hur det såg ut innan, gör ni? gillar det?




och vad hände egentligen med handbolls-sverige?

positiviteten själv

underbara dag. sitter och tittar på john mayer live in la på min otroligt fina tv. ljudet är för högt, alldeles för högt, men jag är för bakis för att resa mig. och det höga ljudet gör så att jag mår ännu sämre. en riktigt ond cirkel. stänger jag dock av ljudet så hörs ändå bara hundjäveln ovanför, alltså: john mayer på högsta volym är bättre än alternativet.

jag tror inte det är en bra bloggdag för mig idag. har tyvärr inte mycket att tillföra era trista liv för tillfället. max gör det bättre, så här har ni honom istället. världens coolaste rödhåring, varsegoda!



kan ni precis som jag inte få nog av max? kolla då in det här och lyssna på honom här också.

rutiner

första skoldagen detta år är avklarad. det borde kanske firas. jag borde kanske även vända på dygnet, sluta vara ute tolv gånger på tre veckor och ta tag i viktigare saker istället (host skolan). å andra sidan är vi lediga imorgon och det är iskallt ute. vin värmer, likaså kärlek.

nu har min powernaps-kvart come and gone utan sömn. får klara mig på mina fem timmar från inatt. dö januari, dö.


förvånansvärt

ibland förvånar jag till och med mig själv. i all min städade kaos, lyckades jag hitta ett papper från maj förra året. det var då jag betalade dryga 1000 kr för att få göra DELE-provet, för att sedan inte höra ett ljud till från dem. resultatet skulle skickas hem inom tre månader (vilket bara det är lång tid), men har fortfarande inte kommit. så klart hittade jag en sida där man kunde logga in om man hade sin registreringskod, vad av anledningen till att jag behövde pappret vi fick då.



jaha?! a pass? var är mitt diplom? mitt certifikat? mina blommor och ballonger? och tårtan då? hur kunde ni glömma tårtan? GE MIG MITT DIPLOM, instituto cerfuckingvantes!

det bor två 10-åringar på norra villavägen 26

så här fint blir det när maria och ellen är i farten. och jag som fyller 22 om mindre än två månader. jisses!




ska vi eeh... ska vi köra?

såhär såg vårt nyår i shanghai ut. allt efter detta är vagt, suddigt, dimmigt och till och med lite oklart. men tolvslaget, det minns vi! man kan ju undra varför...


vem fan snor böcker från en förfest?

det enda sättet att stänga ute oljud är med mer ljud. och det är lika bra att ta ett glas vin till eller fem, för detta går ju inte.


mysgosepluttar


starka röror



kan det bli bättre än såhär en bakislördag (som känns precis som en bakissöndag)? tack till världens bästa broder som hjälpte mig! och till hans barn som smulade sönder mitt pepparkakshus. nu kanske jag ska sova framför big bang theory precis som ellen. tål att tänkas på i alla fall.

2 in a row

jag måste kurera mig för att orka med kvällen. hur gjorde vi i shanghai när vi festade 5 dagar i veckan? varför är det helt plötsligt jobbigt med två på rad? blev dock precis lite mer pepp av tobbes JA-DET-SKA-VI-svar på min SKA-VI-KÖRA-?-fråga. nu är det bakispowerwalk med robert som gäller. pepp pepp!

morgonstund har

klarblå himmel och solen skiner. jag gissar ändå att det är riktigt januari-kallt ute, så där kallt som bara januari kan vara. jag dricker mitt morgonte och lyssnar på detta sköna projekt, som helt klart är alldeles för kort. kan verkligen känna lugnet före stormen, en bubbla som man liksom ta på, granska och sedan nicka kort igenkännande åt som för att acceptera dess intågande. skrämmande.

nej men, här har jag ju inte tid att sitta och mögla! stormen är på väg.

shangfuckinghigh

nu ligger alltomshanghai på min resdagbok. HÄR kan (måste) ni alla läsa om detta, och göra nicho så här glad:


ny familjemedlem

sitter hemma och beundrar min nya tv. beundrar dock inte mitt kontosaldo lika mycket längre, men det var du värd, philips 42PFL5604H. jag vet att bilden är kass, men det är bara för att ni ska tro på mig. och anledningen att den inte kommit längre än till golvet är linus fel. och kanske väggfästets lite. men tobbe ska fixa ett nytt, så till helgen blir det bakistvhängning för hela slanten.



nu ska jag packa upp från shanghai. imorgon välkomnar jag en hektisk dag!

the comeback

en hemkommen och ojetlaggad maria ligger i sängen i bjärred med smulor all over och en tvättmaskin på högvarv. jag har träningsvärk i armar efter allt släpande på mina väskor igår, men är lycklig ändå. funderar på hur jag ska lägga ut min resdagbok som jag skrev på planet hem. riktigt seg resa. läste ut luftslottet som sprängdes efter 1,5 timme. okej, bara 11 kvar. what to do... what to do? försökte sova lite. kollade två filmer. åt äckligt. vad nu då? endast 5 timmar kvar. eureka: BLOGGA.

hell yeah. så snart får ni alla på ett eller annat sätt, vare sig ni vill det eller ej, ta del av min resa. men det senare. nu: duscha, handla mat, middag med päronen och sen träffa boysen.

gick en lång promenad i ett snöigt bjärred innan. shanghai i all ära, men vad är bättre än att kunna dra ett djupt andetag och känna den friska, rena luften fylla lungorna? it's good to be home!


RSS 2.0