se men inte röra

så kommer dagen då man inte vill äta, eller snarare FROSSA i, något annat än godis, choklad, glass och chips. måste. hålla. ut. om en dag får jag äta igen. fast det kommer jag inte göra. men jag FÅR. och det känns bra. gud vad jag nu låter som jag bantar. det hade varit en kul grej. kul tanke. liten sådan där lagom smart kvällstanke till kungarna av tylösand. borde må äckligt när jag kollar på det istället för att bli hungrig, men nåväl, man kan inte alltid vara på topp.

whats your addiction

på min pw i morse såg jag, precis som ellen tidigare uppmärksammat, flera stycken påklädda herrar som letade fiskelyckan i kanalen. en hade tur och fick upp en liten minifirre av något slag, som han snabbt tog av kroken och slängde tillbaka igen. varför gör de då detta kan man undra? finns där stora fiskar att hämta? är det för hobbyns skull eller snålhetens? är jag korkad eller bara tråkig som frågar? fiske för mig är förknippat med en lugn och stilla sjö eller ett stort och öppet hav. sen när blev kanalen i centrala malmö, med en tungt trafikerad gata bredvid, en skön naturupplevelse?

back on track

måste ut ur min lilla puppa. måste göra något någon annanstans, varsomhelst, för hemma bankar det bara i huvudet. förra veckan var förjävlig om jag minns rätt, men nu är jag tillbaka om än för en liten stund. hösten gillar vi, så vad är det som är fel? måste säga att den mest underskattade platsen i malmö helt klart är slottsparken. skulle vilja bo i en liten koja där, om slottet nu inte är ledigt. någon som vet? hemnet?

ska nu iväg och köpa ny, fin, dyr soffa. är jag värd det efter att ha slitit ut den förra sen jag var fjorton? kanske. idag startade de uppförandet av rättscentrum bredvid mig, hur länge håller jag ut att vakna av ett burrande hus klockan sju på morgonen? måste som sagt iväg innan jag spårar ut igen. lite som detta inlägg gjort. förlåt

colima, mexico

HT 2011 HÄR? JA TACK









mörkrädd

det mesta idag har varit tungt och dystert och det är inte enbart på grund av vädret och gårdagens hårda arbetande i tolv timmar. ville skriva några tankar om valet och allmän idioti, men ändrade jag mig och undrade vad jag (och ni) skulle få ut av det. sen insåg jag att ämnet nu under allt för lång tid varit alldeles för tabu-belagt och bestämde mig för att det får bära eller brista. i korthet, hämtat ut filippas och marias extremt kloka debatt, ger jag er:

sd är rädda för mörka, jag blir fan mörkrädd när jag inser hur fel det har gått. det som har hänt är långt ifrån rätt, men ändå så förståeligt. det som är skrämmande är hur ingen kunde förstå, förutsätta, detta tidigare. förutsätta att medias bojkott skulle leda till att sd blev inröstade. att en total avsaknad av hänsyn till människor vars politiska åsikter skiljer sig från "normens", bara skulle göra missnöjet hos den extremistiska oppositionen ännu starkare. att människor utan internet eller av ren lathet inte skulle kunna läsa och ta till sig deras åsikter och inse att det för sd inte handlar om mer än 1) en icke finansierbar (och naturligtvis enligt mig främlingsfientlig) invandringspolitik, 2) liknande brottsåtgärder som alliansen förespråkar och 3) att ge pensionärerna mer pengar och bättre mat (vilket känns mest som något hastigt nerkladdat enbart för att ha en tredje punkt).

hade vi satt åkesson i en debatt hade han kanske sagt så här: "i syfte att bromsa segregationen och underlätta situationen för redan invandrartäta kommuner skall asylsökande bo på anvisad förläggning till dess att frågan om uppehållstillstånd är behandlad" eller "svenska traditioner, värderingar, regler och lagar skall vara normgivande i hela det svenska samhället". kanske hade han hasplat ur sig: "en förutsättning för att få återvandringsstöd är dock att man avsäger sig sitt svenska uppehållstillstånd och eventuella medborgarskap för all framtid" och "den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen. vi vill därför helt avveckla de skattefinansierade anslagen till de verksamheter som syftar till att befrämja den mångkulturella samhällsordningen". ALLTSÅ. de i den svenska befolkningen som då inte hade insett att det både är FEL och oerhört TRÅKIGT med en sådan politik, de hade vi kunnat kalla sjuka. sjuka i huvudet. men det är å andra sidan andra sidan också, om ni förstår vad jag menar.

hade kunnat citera sjukligheter i oändlighet. orkar inte mer. läs själv här! upplysthet hade stoppat gårdagens fail. om fyra år ställer vi det till rätta!

lurre

lyssnar på idol i bakgrunden, steker qournfärs till tacosberget (varför?) och hatar ups mer än vad man kan hata något just nu. härlig fredag! skönt att mina problem i alla fall inte är större än så. lovar att jag mår bättre än vad du gör imorgon. tummis på det!

typ så kanske


att leva är att lära

resan i somras lärde mig åtminstone en sak: jag vill inte resa för att se saker och nya platser. jag vill uppleva kulturer, människor, levnadssätt. få nya infallsvinklar och inse hur liten jag är på vår lilla jord. jag får ett utmaningsbehov när jag tänker för mycket. vill pusha mina gränser och se vart jag faller, om jag faller. jag går inte runt och tänker att det finns något som är omöjligt att göra. fan vad klyschigt. det är klart att jag gör det, men om det finns något, inom räckhåll, som jag vill göra så kan jag fan göra det också. grönt kort var en liten grej av många. vad gör vi härnäst?


olivers pusskalas



glad onsdag

precis kommit in efter en fyra hål lång golfrunda, men som ändå hann innehålla ösregn, hagelskurar, blixtrar och dunder. det enda som saknades var i princip en tornado och lite snöstorm så hade dagen erbjudit världens underbaraste golfrunda! glädjen kan dock ingen ta ifrån oss, hcp 36 ÄNTLIGEN! nu kom anna, så då är det dags för lite majskolv och vindruvor från cannes. har ni det bättre?

cheesy

åt gouda hos mamma igår. varför köper jag någon annan ost? kan någon berätta det för mig? det finns ju ingen godare än gouda. nu sitter jag här hemma med min herrgård eller grevé eller va fan det nu är för skit och suckar. ska nog ta och slänga den i källsorteringen så jag kan gå och köpa mig min goda gouda. eller så kastar jag den genom fönstret till folk som uppskattar den mer. ut ska äcklet i alla fall!

världens vitaste helg

gud vad skön helg! tänk att slippa vakna upp bakis, sova bort dagarna och tappa kameran i golvet så att objektivet går sönder. tänk vad härligt att hinna med en massa viktigt, äta god och nyttig mat och gå och träna på gymmet. tänk att sitta vid en brygga, titta ut över ett hösthav, dricka en varm kopp te och bara låta tankarna flöda. spela 36 hål och känna sig jävligt taggad för uppspelning. ha kvalitetstid med mamma och pappa och få vara betydelsefull som aldrig förr. städa, plugga, laga storkok för hela veckan och sitta i fotbad i flera timmar. tänk att vara helt redo för en ny vecka.

ELLER INTE. vi låter detta bli nästa helgs aktiviteter. tackar för en bra helg som varit allt annat än vit.

korvfest och gröna kort

bra dag idag! tycker inte ni det? vi har ätit korv i mängder (känns som det blivit lite för mycket av korvvaran på sistone), spelat pingis och druckit kaffe (te) och så har jag för första gången i livet gått 18 hål på 36 poäng! håller hcp! jag förstår ju att ni bara är hälften så glada som jag över detta, men det räcker fan långt! uppspelning onsdag. sen kör vi en gång i veckan hela hösten tills snön kommer. då plockar vi fram orangea bollar eller drar till varmare länder. det är så vi spelar. är ni med? skål!

kiddin

haha. förresten. morgonjogg? var det nån som gick på den? lika mycket som jag idag tar bussen till skolan kommer jag ta taxi till jobbet. springa på morgonen. den var rolig den.

var nöjd med allt som livet ger

det är så mycket man vill göra här i livet. är det? ibland kan jag komma på mig själv i drömmarna där jag bor i new york, har ett välbetalt jobb och tar min morgonjogg i central park. så tänker jag efter och undrar vad fan jag gör i sverige. VAD FAN GÖR JAG HÄR!!!

vidare kan man ju undra varför man inte trivs där man är? det bästa är väl ändå att kunna gå hem till en vän, käka korv stroganoff och slappa framför idol. eller bjuda över klasskompisar i ett försök att plugga vilket alltid slutar med never ending laughing. dra ihop en spontanfest där alla kära samlas. ringa ett samtal och veta att den andra personen svarar. eller att kunna åka hem till mamma och låtsas man är liten och bli ompysslad. hade aldrig funkat på andra sidan jorden. fan vad livet är bra när man är hemma. ska försöka komma ihåg det. KOM IHÅG DET MARIA!!!

miss secret agent

rullar pannkakor och kollar på reebok-reklamen. känns lagom... tja, matchande. och väldigt glamoröst! alla andra kollar säkert tv10 för första gången i livet. hade varit kul att se killarna spöa lilleputtarna, men jag kommer väl över det också. orkar inte ta mig en meter utanför lägenheten ikväll faktiskt (förutom när robert kidnappar mig på en pw). önskar lite grann att hela september kunde vara vit och att jag fick sova tio timmar per natt. har en känsla av att det kommer bli ganska tvärtom. låt se!

varför jag är en katt-människa


greasigt

kom hem inatt från två intensiva dygn och hoppade rakt in i duschen för att får bort all lägereldslukt och den indränkta sambucan. jag vill tro att min träningsvärk fortfarande är från gymmet och golfen tidigare i veckan, men kanske får böja mig att fundera på om det kan ha ngt att göra med kundvagnen vi släpade från skolan till ribban och sen hem till värnhem igen. hm.

nu är det bara att svassa om, för ikväll blir det lite högre klass som förmodligen kommer spåra ut och bli minst lika grisigt som tidigare dagar. grymma nya avk:are förresten, ni kommer få underbara år tillsammans! inte för att ni läser detta, but god works in mysterious ways. hej till den lilla svarta och hejdå till grisnäsan. nu kör vi bolinare!


RSS 2.0