kortfattat

först tenta tidigt i morse, godkänt frågetecken. fortsatt maratonpluggning hela dagen. nu pusta ut. snart äta kall ceasarsallad. sen dricka eftertentaöl och se matchen. sova gör vi om vi hinner! gillar ändå en onsdag när den kommer såhär mitt i veckan. knäppt.

den gråa vardagen

vill unna mig att åka bort en helg. VET att jag precis var i barcelona, men jag tycker att man unnar sig alldeles för lite här i livet. är det inte så? jämt slit och släp, jobb och krav, projekt och stress? iallafall de flesta månaderna om året.

vill tillbaka till rom. eller ha en ölhelg på irland. kanske spela golf i portugal. kan tänka mig shoppa i london. mysa i paris. chilla i amsterdam. festa i berlin. pengarna bara rullar in (faktiskt ingen ironi för tillfället) så det borde väl inte vara några problem... bara att fixa undan slitet, släpet, jobben, kraven, projekten och stressen. nåja. ska återgå till mina tentafrågor för sista gången, sen vet jag en som kommer sova gott och drömma sig bort.

thank god it was friday



får jag bygglov?



richntold

emma har börjat komma med veckans jävligt användbara ord. här har ni mitt dagens tips. bara boka, lyssna och njut! såhär glad var rille då han fick godis en helt vanlig tisdag.


spontanitet från barcelona







MEXICO 2011

herregud i min lilla lilla låda. kan ni tänka er? ganska så glad, fast får återkomma med mer jubel senare. hemsida och tenta som ska fixas innan vi firar. NU KÖR VI!


flow

har idag känt mig lite insnöad, eller kanske mer ensidig. insåg för två röda sen att det finns viktigare saker än husbyggnadsteknik. visst, stomsystem och krypgrundar i all ära, men det är inte något jag brinner för. fick dock riktiga visioner igår när vi såg the social network (se den). varför är allt bra redan påkommit? (dagens lögn) jag har svårt att uttrycka mig (märkbart), men det blir lätt så när man stirrat sig blind i en bok större delen av dygnet (dagens andra lögn). ska ladda upp lite bilder som får tala för senaste tiden, eftersom jag har svårt att göra det själv. ger er en lugn skön lördagslåt (inte varje lördag det händer) som ni kan gotta er med så länge.

nu kom emma. bilderna får vänta. mystajm på ingång.

recognition

det börjar alltid ungefär en vecka före en tenta. samma gamla visa. det igenkänningsbara beteendet. man ska göra allt istället för att plugga, allt som man annars aldrig tar sig tid att göra. man ska kolla massa inredningstidningar, lära sig wordpress, titta på alla kassa tv-serier, rensa bland sjukt oviktiga papper, köpa grymt snygga speglar, gå in i ett ohälsosamt insomnia-mode, längta sig iväg och skjuta bort allt viktigt man borde göra. plötsligt blir styrelsearbete och andra projekt utanför skolan väldigt roliga. hade jag kunnat ha 3ds max så hade jag väl som patrik suttit med det också. kanske ska köpa en pc? eller öppna böckerna? den som lever får se.

dagens höjdpunkter i ett annat så mediokert liv

- robert ringde när jag saknade honom som mest
- anna bjöd på härligt sällskap och ger mig sin spegel (för en fjuttig slant)
- maria, nyttighetsmänniskan nummer ett, och jag powerwalkade till och från skolan

ingen glader i malmö bor idag

ni hör melodin va? dagen började sämst (genom att jag missade tre bussar på väg till skolan och nästan började gråta offentligt på grund av detta), men fan vad gött egentligen; då kan det ju bara bli bättre! så fick det bli och nu äntligen, efter frenetiskt matschemsplanering och plugg med brudarna, väntar en härlig natts sömn. ska bara kolla igenom husbyggnads-boken, redigera lite bilder, se ett avsnitt cougar town och... snark.

man har alltid roligare när man skrattar

för några veckor sen var jag på djupt vatten och förstod ingenting. inser nu att saker och ting förändras, men att allting ändå är precis som förut. skön insikt, maria.


give me time to melt

världens segaste söndag. efter en vecka i det mest underbara barcelona med allt vad det innebär, landar vi hemma igårkväll klockan elva för att en timme senare sluta upp med alla fina på malmös gator. ibland önskar man att man tänkte mer konsekvensaktigt. men hur i helvete kan man göra det när max fyller år och ellen är övertaggad? skyller all min misär på er! nu går jag och lägger mig igen, det är ju trots allt tre hela timmar till mamma och pär kommer och då min förjävliga lägenhet ska vara polerad och skinande. fixar vi ju lätt! ska bara ta en liten powernap...

bull(e)

veckan lider mot sitt slut och att jag snittat sex timmars sömn varje natt börjar ta ut sin rätt. ska blir skönt med miljöombyte, om än bara för en vecka. är det inte lite löjligt att längta bort till något så litet? nej, det är ju ändå jävligt bra. dagens händelse måste ändå vara bullbaket hos flickorna på femman. och därmed gör även DANTIS premiär i bloggen. välkommen! ätit bullar, men framförallt deg, så det står ur öronen på mig. kan va en bra start på kanske den onyttigaste veckan hittills i livet. sen banne mig blir det matschema och träning för hela slanten. ja, ni känner ju mig. kommer funka bra i en vecka. vi ses då! alltså om en vecka, för nu ska jag packa klart. wish me luck.


vad gör vi?

hur blev klockan halv tolv? antar att det är så det går när man går (när man går när man går) på stan efter skolan, lagar mat halv nio och sen har dussin saker att fixa till. nu är iallafall utlandsansökan helt klar(!) och förhoppningsvis ligger jag på en strand i mexico om ett år (och på en i barcelona om två dagar). vet att ni älskar att läsa när jag är på "må-bra-och-skryta-om-det"-humör. tänkte dock ändå bespara era innersta önskningar och ge er en soft låt istället. är det okej?


vad jag skulle gjort men som jag aldrig gjorde:

skrivit klart ansökan till utlandsstudierna i mexico som ska vara inlämnad på fredag eftersom att vi sen åker iväg. gått och tränat. gjort färdigt sketchup-modellen på karhögstorget i lund till vad som för tillfället kan klassas som världens tråkigaste skolarbete. dammsugit. ringt sara och fråga hur bra barcelona är (ja jag hade liksom bara frågat "hur bra?" och sen lagt på). tvättat. växlat pengar. skrivit ansökan till bokorridoren i vår för att jobba som layoutare eller något annat mindre roligt. studerat pengarna på kontot. läst klart barcelona-artiklarna. fingrat på praktisk husbyggnads-boken. betalat räkningar.

vad jag gjorde ikväll istället för det jag borde ha gjort: lagade storkok för första gången i livet och frös in resterna. räknade ut hur många kalorier jag käkat idag. snörvlade och intalade mig själv att jag nog är änna lite förkyld och bör vänta med träningen så jag inte blir sjuk på riktigt till på lördag. smsade med världens finaste paula. satt i soffan med tvn mutad hela tiden. BSDV

en bit av frankrike

fina dagar påsmygande förkylning och huvudvärk till trots. flyttade candy från hemmet där han bott i hela sitt liv, otroligt spännande att se hur han reagerade på den nya miljön. hunnit plugga en hel del vilket känns bra. ätit sniglar och gourmetmiddag med ch och pimplat vin och mumsat ostar hos max i äkta fransk anda där vi skrattar åt alla sorters konstigheter. bjärred är lugnt en stjärnklar natt men känns ändå farligare än malmö att gå hem genom. var är liksom bilarna? musiken från klubbarna? uteliggarna runt hörnet? värnhem känns tryggt ibland. somnade sen bredvid en kurrande katt och hade en god natt.

om en vecka blir det dock mindre franskt och mer spanskt. mer sangria, cava och estrella damm. mer terasshäng, strandpromenader och arkitektur. världens bästa stad - vi ses snart igen.




skynda långsamt

otroooligt svart dag det varit idag. sovit mig igenom finaste vädret och försökt sopa dammråttorna under mattan (som jag inte har). har hört att öl ska vara bra för håret, så jag har inte förmått mig själv att duscha bort det. snart kommer brudarna hit och tar hand om mig (hoppas jag!). då ska vi äta kantareller och hamburgare, ligga i pyjamas och inte dö så där fullt mycket som jag gör just nu. oktober började sådär, men kan helt klart bara bli bättre. barcelona om en vecka!

nu blev det bråttom. gillar inte att ha bråttom dagar som dessa. hade önskat att resten av världen liksom chillade ner några varv, så att allt gick i samma slowmotion som mina tankar gör idag. jag har inte ätit något sen elva, magen börjar kurra, kanske enbart därför jag är grinig?


RSS 2.0