jag hörde att det snöar i stockholm


fem tecken på att det är en vårdag

1. du går på den annars så tomma cykelvägen, men får snabbt hoppa undan för
att inte bli överkörd av de hundratals cyklister som kommer mot dig i enad front
2. det är molnigt och lite disigt, men det är ändå inte kallt, mer skönt och friskt
3. vart du en går är det knoppar, knoppar och åter knoppar som bara vill spricka ut
4. oavsett hur mycket långtråkigt plugg du har, hur sorgset det är med begravning
på fredag eller hur mycket dina föräldrar bråkar, så kan en promenad göra dig glad!
5. du bloggar en lista som du kallar "fem tecken på att det är en vårdag"

dont fucking tell me what to do

my homework is killing me. my thoughts are killing me. all the planning is killing me. rain is killing me. my friends are killing me. can't sleep, it's killing me. my drinking is killing me. cleaning is killing me. cooking is killing me. can't run, it's killing me. the time is killing me. feelings are killing me. your words are killing me. texting is killing me. my plants are killing me. mondays are killing me. habits are killing me. musts are killing me. candy is killing me. relaxing is killing me. my dishwasher is killing me. waiting is killing me.

smarthet straffar sig i längden

vissa tar fel på timmen idag (emma), men för mig är det till och med måndag istället för söndag. smart som jag är glömmer jag dessutom kortet till skolan så sitter nu utanför och väntar på att en snäll själ ska komma förbi och släppa in mig. idag är dagen då jag blir klar med hemtentan och animeringsuppgiften så ångesten bör vara över till kvällningen. då bör även detta underbara väder vara över, så det passar ju perfekt. jag är inte bitter! ska testa säga det hundra gånger i rad och se om det hjälper. var är nu den vänliga själen?

willpower

alltså jag skojade verkligen bara innan. trodde inte för ett ögonblick att jag skulle vara så svag att jag gick på deras små försök till att locka ut mig ur puppan. nu, en timme senare, sitter jag här med vinet pumpandes runt i blodet och musiken pumpandes ut i lägenheten. vad hände? vem hände? var är jag? (frågor inför morgondagen, jag ska nog ta och skriva ner dem). ska skriva några stycken till på min allt för grymma tenta. känner på mig den kommer gå till historien. som något dåligt. vad händer nu med skolan klockan nio imorgon? vi skjuter upp det. och badminton klockan två? lätt på!

lever men dör

självdestruktivare människa än vad jag är just nu får man leta efter. bara tanken att skriva hemtenta en fredag dödar, men att sedan smsa med folk som lever på andra sidan och peppar satan är att ta klivet ett steg längre ner i avgrunden. borde väl därtill sätta på festlistan på spotify så är kvällen gjord! skrivit två av fyra delar hittills, men om jag inte intalar mig själv att det är mycket kvar att göra imorgon så åker nog klackarna på skorna och upp i taket snart. måste göra något åt min misär. got someting in mind?

OCH BAM

där försvann motivationen. höll cirka en timme innan fredagskvällen smög sig på. väntat? något. ska försöka ta tag i den igen, det funkade ju så bra efter våfflor/langos, kanske borde häva i mig lite avokado med räkor för att komma på benen igen? var nog lite optimistisk när ling ringde innan. hemtentan klar om tre timmar? jag skulle inte tro det.

is in the air

bra torsdag, bra fredag, riktigt bra lördag, dålig söndag och nu en måndag på bättringsvägen! känns som jag städat lägenheten en vecka i sträck, men man får ju se det som att det varit värt det. eftersom jag haft livet på hold, börjar jag nu ta tag i det igen med räkningar, skola och annat vad det nu innebär. pauser är dock bra, i alla fall så länge det gäller firande av mig själv och vg-uppsatser! ska snart gå och panta ett kilo burkar och äntligen bli av med öllukten. det är måndag och det är vår och jag är glad i några timmar till.

vi går mot blondare tider


tackar paula för allt igår. kanske inte syns, men jag är numera flera nyanser ljusare, brighter, smarter. hört att det hänger ihop. vet att jag borde göra både det ena och andra, men kan inte sluta njuta av att bara dricka te och läsa architectureblog. ska värma mig lite nudlar, kolla upp klubbutbudet för lördag och sen iväg och handla tre kilo kött med mamma. imorgon börjar tredagarskalaset! är du bjuden?

älskar

att det är aprilväder i mars. dricker en äcklig hemmagjord smoothie, hade inte bra ingredienser så fick bli lite av varje. det blev inte bra. trodde det var svårt att misslyckas med sånt, men det går tydligen. senare blir det pingis i källaren och ikväll dricker jag mojitos med filippan. glömmer bort att skolan existerar för en dag, är värd lite ledighet. spyr snart på min äckliga smoothie, men jag gillar det ändå! tack vare en smoothie vann jag en lunch för fyra högst uppe i turning torso, på min födelsedag till och med. därför gillar jag smoothie! smoothies är bra

klicka lyssna


en annorlunda söndag

är nog något för trött att finnas till när jag skriver meningen "även om wright i många ögon ses som död, så lever hans verk fortfarande kvar". känns som att gårdagens/kvällens/nattens succé tog ut sin rätt och helt plötsligt kändes idén "vi köttar på onsdag när vi är bakis" som jävligt dålig. sitter med gitarr, sommarlinne och solbrillor á la yoko ono och leker att det är lov i mer än en dag. kan inte med ord beskriva stoltheten över bokorridorens framgång och hur fin projektgruppen varit. fantastiska människor! jag är idag rörd, berörd och död. men det har varit värt varenda kramp i benen!

what is architecture anyway?

is it the vast collection of the various buildings which have been built to please the varying taste of the various lords of mankind? i think not. no, i know that architecture is life; or at least it is life itself taking form and therefore it is the truest record of life as it was lived in the world yesterday, as it is lived today or ever will be lived. so architecture i know to be a great spirit. architecture is that great living creative spirit which from generation to generation, from age to age, proceeds, persists, creates, according to the nature of man, and his circumstances as they change. that is really architecture. frank lloyd wright




nu kastar vi böcker

söker synonymer på ordet synonym bara för att jag tycker det är kul. vill ut i våren och solen och spela badminton, gå sköna promenader, äta en långlunch ute och dricka varmt te på det. vill inte sitta inne och skriva uppsats, men frank lloyd wright tar mitt liv. förbannar maria och dante som njuter av ett särkerligen underbart köpenhamn. emma och jag gråter en skvätt för att vi inte kunnat skriva i veckan och på så sätt också varit lediga idag. tröstar mig med att det är kalas om fyra timmar, västra hamnen och god mat brukar vara oslagbart. får se om det blir ett glas på lilla torg efter. time will tell. eller kanske, mängden vin på kalaset bestämmer. akademiskt må jag säga!

hej ellen vad gör du i val thorens?


AW blir till BW

bra brudar, fint hipp, snygga killar. låter som bra uppladdning inför pluggnatt. vi får väl se när sessionen kan börja. en flaska vin senare förmodligen. lycka till maria!

around the world





spaghettiproblem

jag brukar ha problem med att koka lagom mycket spaghetti. blir alltid över. men detta måste ju ändå ta priset?! i vilken värld befann jag mig när jag mätte upp detta? eller okej, nu syns det inte hur mycket detta faktiskt är. ni får tänka er. det är mycket!





äh, skojade med er. eller inte om att jag brukar ha problem med måtten, för det stämmer. men yes, matlådor för hela månaden katching!

på tisdag


på torsdag



RSS 2.0