iphone schmiphone


good days, great people









klorfyllda värld

mina ögon svider och är röda, min hud smakar salt och kroppen är mör. men frukta inte! ni behöver INTE vara oroliga, jag har varken gråtit eller blivit slagen. det är bara så här det känns efter att ha legat fem timmar i linus pool. gud så jobbigt. verkligen.


the impossible made possible



här ligger robert i världens största fågelbo och undrar hur i helvete de kan ha en massa skit skräpandes på en golfbana. två hål senare sätter han en femtio meters pitch rakt ner i hål och påstår att det hela är hur lätt som helst. golf - sporten där allt kan hända.

ugly truth

dricker tranbärsjuice (kan hända kvällens måltid, beroende på om jag lyckas hitta en stackars korv som ligger och väntar på mig på möllan), vilket oavkortat får mig tillbaka till vegas förra sommaren. vodka tranbär, josses och min nationaldryck. på tal om resor, jag skulle döda för att kunna teleportera iväg mig (gosh, vad jag precis tappade det ordet) till varsomhelst förutom här och just idag. och då menar jag inte döda "skjuta ett skott i pannan"-döda, utan riktigt kallblodigt sticka kniven i någons hjärta. hemskt, jag förstår, men det är den mördande sanningen. nu, dags att springa (teleportera mig) iväg. kanske är någon som väntar mig förutom korven!

wake up call

vet ni hur man märker att tiden går? på fredag var det ett år sedan michael jackson dog. herrejösses som vi säger på ren svenska.

svara mig, o du orakel

väntade på bussen hem i solskenet och började leta efter mina solglasögon. tittade i påsen. tittade i väskan. tittade i glasögonfodralet. ingenstans. tänkte nåja, glömde väl dem på caféet då. ingen större skada skedd. stoppade ner allt jag plockat upp. ställde ifrån mig påsen. kollade upp för att casually fortsätta vänta på bussen. ungefär tio sekunder gick innan jag insåg att brillorna satt på mig. och liksom inte som gamlingar som kan lägga bort sina glasögon på huvudet. mina satt på näsan. så nu undrar jag, hur trött är man då? vilket leder vidare till min andra undran, är det tillåtet att ligga inne och slappa framför vm en sådan här fin kväll?

saker man inte slipper undan

sitter och käkar gröt. klockan är halv nio och jag har egentligen sommarlov, men idag är en viktig dag. en sådan dag som inte kommer ofta nuförtiden och då man gör allt för att hinna med allt. ni förstår, vissa dagar har man helt enkelt inte tid att bara sitta hemma och göra ingenting. det är viktigt att jag är väl förberedd för dagens utmaningar, hence gröten. bäst att bottna med ett glas vitaminer också. sen så bär det av!

bjärreds kallbadhus - FÖRBERED DIG!

tar tag i mitt liv

ett veckas arbete i bjärred utan internet sätter sina spår. nu är jag så viktig och går igenom mina mail, städar lägenheten trots det fina (hyfsade) vädret och tar igen allt bloggläsande. än tli gen.

perfect match



passar jag som informationsansvarig i brf gasklockan? inte?

en skön idyll

bättre dag får man leta efter. bättre ställe än bjärred får man leta efter! ingen idé att ge sig ut jorden runt för att hitta något, det är här vi har det som bäst. inser det nu. det är här jag kommer dö. kanske i hampus och carls nya båt, men det är smällar man får ta. efter den spontanaste åkturen, åt jag skaldjurssymfoni med candy. vem har sagt att jobb och sommarlov inte går att kombinera? in the mix.




det är en sån dag varje dag


födelsedagsfika för blomman


vädret sett från två håll exakt samma nanosekund


kände ändå att det var dags för brillorna att åka på


lovar att det inte är något annat än mjölk jordgubbarna simmar i


ch grillar denniskorv på webergrillen som en äkta fredde schiller

snart tystnar musiken



vissa dagar gillar jag att ha det tyst omkring mig. idag är dock en sådan dag då jag skruvar upp radion så jag inte märker när motorn spinner 4000 varv/min i trean. då jag höjer iphonen så jag inte längre hör mitt springflås. då jag slår på gitarrsträngarna så grannen ovanför bankar i golvet. det är en sån dag idag. varför är det en sån dag idag?

en plats i solen




just nu

vill jag ringa och fråga dig. om du inte skulle ringa mig.


and there was darkness

sommarlovet varade i tjugofyra timmar innan en ypperligt bakfull maria mottog brf gasklockans bokföring för förra året. då kan man ju fråga sig varför jag alltid ska ta på mig de mest idiotiska poster?! "vad innebär internrevisor?" "jodu maria, det ska jag tala om för dig! om ett år får du årsredovisningen, ögnar igenom den och ser så det står rätt till och skriver under. jobbigare än så blir det inte!" TJENA. det är därför jag nu sitter med två fulla pärmar kvitton och verifikationer. årsmöte nästa torsdag. vet inte hur jag ska hinna. åker till borås istället tror jag!


the summer came and went














SOMMARLOV

trodde jag aldrig att jag skulle få för två timmar sen. nu firar vi med klänning och student!

slutspurt

emma säger att det är jätte skönt väder ute. är det så? att det är svalt, fast samtidigt varmt, klarblå himmel och skinande sol. typ en toppenkväll för att gå på student. någonstans inom mig önskar jag att jag kunde döda. döda emma. kan inte ens börja förklara hur det känns att vi trots det fina vädret sitter inne och skriver hemtenta. nu ska patrik laga pasta carbonara till oss och snart poppar vi vinet. låt se om det går bättre då. kvällen är bara ung!

crap

jag stör mig på människor som bloggar på engelska för att de tror att de har internationella läsare. jag stör mig på folk som är ute och promenerar mitt i vägen och hytter med fingrar och liksom visar med teckenspråk att man ska sakta ner även om man kör i trettio redan. jag stör mig på när solen skiner och man måste jobba och att det alltid regnar när man är ledig. jag stör mig på att det mentalt känns som att jag har varit på semester nyligen fastän vi inte alls kom iväg. jag stör mig på att jag egentligen har sommarlov förutom en yttepytteliten text som måste skrivas. jag stör mig på att när jag måste skriva denna yttepyttelilla text så gör jag mycket hellre precis allt annat. jag stör mig på att jag egentligen har mycket att störa mig på men när jag bestämmer mig för att skriva en lista så kommer jag inte på något.

grönt är skönt

nästan kirrat det gröna kortet idag, endast en liten uppspelning kvar. fan så gött även om man inte får svära! gick sen och tittade på världens bästa hiphop-dansare på nöjesteatern. jävligt grymma. inte bara emma. även om hon var bäst! nu sitter vi på cuba och dricker rosé. söndagskvällen kan bli sämre. men det hoppas vi inte på! ciao amigos, ska in och dansa lite salsa. snart är det sommarlov på riktigt.

speedin'

borde sitta hemma ikväll och plugga både det ena (golfteori) och det andra (samtalsmetodik), men jag luktar solkräm och är röd som en kräfta. har pratat spanska hela eftermiddagen (typ) och kollar nu på människor som däckat i solen utanför stadsmissionen. undra om det är av värmeslag? här kan man ju inte vara kvar, man blir ju deppig! i'm ready to go right now. karibien nästa!

alors on danse

tänk om det hade spöregnat idag och varit fem grader ute. då hade jag inte kunnat åka till limhamnsfälten och spelat brännboll med klassen. jag hade inte kunnat sitta och dricka vin på t-bryggan och bränna mitt stackars ansikte ännu mer. jag hade inte kunnat sitta på carib kreols uteservering och dricka mojitos och äta god mat med alla bästa brudarna. sen hade vi inte kunnat gå och dansa hela natten i tunna klänningar.

MEN NU KAN VI DET! so we dance.

long gone another song

rädslan infinner sig fortfarande varje gång en låt håller på att ta slut. kastar mig mot datorn. måste sätta på en ny innan den är slut. ångesten jag känner när jag är för långt ifrån - kanske lagar jag mat - och inser att det håller på att hända. jag håller andan. sluter ögonen. inväntar slutet. känner ovissheten i att inte veta hur många låtar jag lyssnat på i sträck. lyssnar spänt efter om ljuva toner återigen ska strömma ur högtalarna eller om det är, åh hemska tanke, REKLAM.

eller så har jag premium. måste vänja mig.

hmmm

det händer mycket i dagarna! idag hade vi vår sista obligatoriska närvarolektion, alltså kan man krasst kalla mitt tillstånd för sommarlov nu. nu och iallafall en vecka framöver. började dagen på absolut bästa sätt, med en maria som smsar en kvart innan vi börjar och väcker mig. hann slänga i mig gröt och kasta mig på cykeln innan jag flängde in i klassrummet en kvart för sent. ändå godkänt med tanke på världens motvind.

motvinden var dock värre ute på örestad, men patrik, maria och jag lyckades ändå ta oss igenom arton hål. nu väntar jag på min filippa. tänkte bara uppdatera er. frågan är om det blir glass eller shopping sen. det. är. frågan.

1 juni

hela sverige har sommar förutom malmö. tretton grader och regn känns lagom kul. vi tröstar oss med lite ikea och plugg. glädjerus!


RSS 2.0