hon ska resa nånstans via heathrow, london

...stay tuned!

ladda

allt är på laddning. kameran, ipoden, datorn och mobilen. och jag är redan full. fulladdad. fast inte helt packad. det är svårt när all tvätt fortfarande hänger och torkar. det är svårt när jag igår i bjärred insåg att jag inte hade rena kläder. det är svårt när man flyttat hemifrån och inte har tvättning som favoritsysselsättning. för det är det.

lättare är det att snart däcka i sängen. svårare kommer det vara att gå upp imorgon. fast kanske inte...

all i wanted for x-mas





och lite mycket till. fast kameran är mammas, ska kolla på egen i/efter shanghai. och en plattv. och en klocka. spoiled? nejdå. bara snäll!

did you know?

uppe med tuppen. eller iallafall med sanna. mamma hade gjort lite motivations-te till mig, för att jag, som hon uttryckte det, skulle ta denna dag på allvar. ni vet ju alla vad som väntar. hoppas på att hitta en vilsen kamera i affären också som vill följa med mig hem och med ut på alla mina äventyr. först ut: kina. did you know?

dan efter dan efter

jag har liksom tappat lusten att leva. nej, jag menar att blogga. känns fel att skriva om min otroligt normala jul, eftersom ni alla upplevt den själva. dock kommer här något ni garanterat missade, nämligen max skönsång på midnattsmässan.



morgondagen kommer jag ha fullt upp med att tvätta, gå på julrean och packa. i övermorgon blir det ni hao, shanghai!

till er alla

mina inköpta klappar ligger nu under granen och gottar sig. jag har varit effektiviteten själv idag och är riktigt nöjd med alla köp. jag har sagt det förr, men det tål att sägas igen; jag är grym på att fixa presenter! så därför, är det med stolthet i rösten som jag för er har nöjet att presentera:

mitt 2009 som spellista

är du också trött på julmusik vid det här laget? med inte mindre än 66 låtar till förfogande och nästan 5 timmars musik, återfås i denna sköna mix en tillbakablick i årets (och tidigare års) musikresa. så sparka av dig skorna, ta dig något gott att dricka och släng dig i sängen eller hoppa runt på golvet - detta vill du inte missa!

...jag kanske borde bli marknadsförare alternativt dj after all?

postens bästa vän

julkorten strömmar in. just nu är mitt golv fyllt av högar med kort i olika färger och storlekar, de som har foton och de utan. skicka många julkort, få många vänner. det stämmer. och jag rimmar. nu ska jag panikhandla alla julklappar, tillsammans med resten av malmös befolkning. och robert. men först: frukost hos mormors.

bästa på länge

hemkommen från bion. allt var riktigt bra, men nog om det. dock lite huvudvärk efter tre timmars 3d-effekter, fast inget en natts sömn inte botar. måste bara moppa golvet i hallen innan så inte parketten förstörs helt av alla blöta skor. oj oj, detta måste vara något av mina intressantaste inlägg EVER.

vad hände med inspirationen? de ofantligt fyndiga vitsarna som bara flög genom rymden? de djupaste av djupa tankegångarna som jag brukade delge er? alla glamorösa vardagshändelser som pågår i mitt fabulösa liv? jag antar att jag JUST NU är tråkig, ytlig och ful. så det så.

just det, jag skulle ju hunnit julstäda i år också. fuck.

dagens bild (som togs igår):



undrar om man får fängelse för sådana här tråkiga inlägg...? bäst jag passar mig.

hello ångest

försökte få snöovädret att fastna på bild, men snö är ju så otroligt otacksamt att fota. hade ni sett det hade ni också dragit ut in i det längsta på att gå in till stan. måste dock ha china-money... what to do?

did santa claus throw up in here?










jag förstår helt plötsligt vad maria menade med socker-bakis. usch. ta bort allt vad pepparkakor, pepparkaksdeg, glasyr, lussebullar, godis, russin, glögg och julmust heter och kom tillbaka nästa jul igen. ge mig istället köttbullar, sill och jansons. sen ska jag börja klaga på salt-bakishet. ont. i. huvudet.

oj, blev klockan ett? nu: sova. imorgon: kind of viktig dag.

pyssel på g

sitter i chs kök och tittar ut på fåglarna som äter för fullt. ch har nu stått i ungefär två timmar och försökt smälta sockret som vi ska limma ihop våra pepparkakshus med. nu ser det ut något så här:



att skrapa rutorna fick i morse en helt ny innerbörd.





igår såg det ut så här hemma hos mig. ungefär exakt likadant kommer det se ut ikväll. nu ska vi bygga ihop husen och lyckas att inte spilla det smälta sockret på händerna. jul hela veckan, woho!

GAH

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhgggggggggggggggggggggggggaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

var bara tvungen att säga det. så nu vet ni.

det som började så bra

vem av er kan HELT ÄRLIGT säga att ni vaknar till något bättre än det här?



eller vänta... än detta då? 



en liten fest för fyra. lägg sedan till att min granne ovanför renoverar eller något lika jobbigt och då, mina damer och herrar, då har ni en maria med sprängt huvud. förresten, måste man inte säga till innan man ska börja borra så det hörs i hela huset? speciellt såhär på morgonkvisten.

men nu, nu ska vi blicka framåt. om två timmar blir lägenheten invaderad. fram tills dess uppmanar jag er, för att komma i skönare julstämning, att göra som jag och lyssna på DENNA!

dan före dan före dan före dan före dan före

peter jöback sjunger för fullt på norra villavägen. vaknade i morse med taggarna utåt och trodde att jag skulle behöva köpslå med mamma om vilka julsaker jag fick ta härifrån. det visade sig att det mesta egentligen var mitt och därför följer nu alla otroligt tacky tomtar med hem till mig. snart ska vi iväg och köpa julgranar (plural!) som sedan ska kläs i all hast. med ett decimeter tjockt snötäcke utanför säger jag bara: komsi torsdag, jag är redo!


vs. världen

nog för att jag älskar snö, men vad fan gör jag i sverige egentligen? EGENTLIGEN? varför är jag inte i någon sjukt cool stad och glassar, räddar människorna i något fattigt land i sydafrika eller gör ytterst viktiga expeditioner på nordpolen för att förhindra växthuseffekten? sverige är vackert och kanske mest passande för mig i längden, men vad. gör. jag. här. just. nu?

thank god för shanghai om tio små dagar.



dessutom gillar jag detta. säg till om ni hittar någon skön lista bland alla bidragen.

en julsaga

snön knakade under hennes fötter där hon gick sakta fram. tystnaden hade lagt sig runt omkring. månljuset stod högt på himlen, där även stjärnorna glimmade liksom marschallerna gjorde i snön. vattnet bredvid låg spegelblankt. taken och träden var numera vitbeklädda. lukten av snö och ljus ingav känslan av att julen stod för dörren. hon drog den tjocka jackan tätare upp mot den vita mössan, så att endast två röda kinder stack fram. blinkade frenetiskt med ögonfransarna för att kunna se något överhuvudtaget genom den så hårt fallande snön. trots varma, stickade strumpor och ihärdigt försök i att vicka på tårna, gick kylan rakt in i fötterna. hon skyndade på sina steg lite grann. efter en stund närmade hon sig huset, sköt upp den tunga porten och klev in. hon var hemma.



malmö, 16 december, 21.25

blä

har precis slickat 25 kuvert (blä) och ska nu iväg och reklamera en vinflaska (som smakade ännu mer blä). vilken produktiv dag! wish me luck.

30 grader kallt och tomtar överallt

har ägnat hela kvällen åt att göra julkort med con som mentalt stöd. ute i god tid som vanligt eftersom de ska skickas senast i morgon. först liknade de något som gjorts på dagis, vilket därpå snart tog sig till proffsnivå, sedan gick över till att bli kort med allt djupare budskap, men för att på slutet, då vi tröttnade på det vanliga GOD JUL, spåra ur. lite grann.

snart i en brevlåda nära dig







- vad heter nu dom som gjort nu är det juligen?
- just d
- just det


och där gick startskottet



julen är igång. har redan fått två julklappar och det är hela nio dagar kvar till julafton. igår hos emma blev jag tilldelad niklas överraskning. och vilken överraskning sen! mums.



dessutom hade kurre ritat den grymmaste tavlan till mig, som snart hänger över en säng nära mig! lovely!



just för tillfället roar jag och filippa oss med detta. enjoy!

jag ser det snöar



vinförsäljningen slår rekord igen. och jag står bara för hälften av konsumtionen typ. vad roligt är att anledningen till att vi slipper visa leg på systemet är för att de känner igen oss, INTE för att vi ser gamla ut. det blev bevisat igår när jag och maria skulle köpa red bull på hemköp. "legitimation, tack!". SKOJAR DU ELLER? nu ska jag fan börja åka på halv på bussen igen!

askungen, askungen!

äntligen är det jullov. efter några otroligt hektiska dagar, då jag till råga på allt lyckats dra på mig en förkylning som ska bort bort bort, kan jag pusta ut. numera kan jag sova dygnet runt, inte behöva svara i telefon och bara slökolla på tv närhelst faller mig in. eller inte. fan, ingen ro och ingen rast.

nu ska jag göra julkort, träffa con, städa, skriva personlig reflektion, fixa bbmk.nu och foldern, vaccinera mig, handla julklappar och klä granen. ses igen om en timme eller två!


årets fest

fy fan. fy fan vad jag är trött. fy fan vad jag är bakis. fy fan vad jag är lycklig. fy fan vad jag är tacksam. fy fan vad jag har de bästa kompisarna man kan tänka sig. fy fan vad min släkt är den underbaraste man kan ha. fy fan vad bra dikt mina kusiner läste. fy fan vad luciatåget var något av det bästa jag sett. fy fan vad bandet spelade bra. fy fan vad min brorsa ordnade efterfest som bara han kan. fy fan vad min mamma lätt hade årets fest igår.

fy fan.

but the sun came up again

sitter och lyssnar på john mayer och smakar rök i munnen. ännu en kombo så här på kvällningen! har någon spelat denna för mig på gitarr? vem isåfall? för det känns som jag hört den innan, fast inte i john-mayer-version.

aaaanyway. idag kom mitt visa! och pengar tillbaka! på ett ställe på kinas ambassads hemsida stod det att det kostade 240 kr och på ett annat 640 kr, och självklart skickar man då in 640 jävla kr i postväxel. MEN, man kan ju inte annat än att säga att de där små kineserna är hederliga. tack! nu bär det snart av.


visioner

sitter och jämför priser på sprit i danmark och på systemet. och har ont i huvudet. vilken kombo! i alla fall, fick ett wake-up-call igår när jag gick igenom mina kvitton och insåg att vart tredje kom från bolaget. vad hände? att man spenderar så mycket pengar på något så dåligt. undra om det hade uppskattats om jag önskat mig vin eller en romflaska eller något annat skoj i julklapp...?

24:e december hos familjen bolin

ho ho ho. och på detta paket står det:

"god jul, maria!
om du hela denna tömma,
du julaftons kväll kan glömma!"


jag är en köttbulle

jag lagar köttbullar och makaroner, vilket känns mycket fancy! kanske inte egentligen, men eftersom jag levt på pan pizza, mackor och mammas mat tidigare i veckan kan jag inte låta bli att känna mig ganska duktig nu.



strimmor av ljus börjar titta fram ur tunneln. idag hade vi presentation av våra ritningar som vi slitit med hela terminen, vilket var mysigt med julmust och pepparkakor. det enda som är kvar nu är redovisningen av husbåten på måndag och sen är det jullov i fem fucking veckor! då ska jag läsa böcker, sova och gå långa promenader, men mest av allt ska jag umgås med alla jag försummat på sistone! no more ms i-don't-have-time-girl!

bland systemetkvitton och ofungerande skrivare

sitter jag och knåpar med mammas fotoalbum/gästbok. det börjar dra ihop sig nu. på lördag är det FETEFERRE och fan, jag längtar faktiskt. när jag kollar igenom alla bilder jag har på mamma kan jag verkligen inte låta bli att le. håller med rikard; FAN vad hon är snygg! om jag ser lika bra ut när jag är 59 är jag glad gladare gladast.






lunchtrött

har sovit nio timmar. vaknade prick elva, utan att klockan hade börjat ringa ännu, och kände mig faktiskt utvilad. vilket sen måste försvunnit någonstans på vägen. sitter nu här med en kopp te och mina ögon håller verkligen på att falla ihop. hur kan jag vara så trött? jag måste liksom kisa när jag kollar mot skärmen. känner mig som en vampyr eller en fladdermus eller någon annan som inte klarar av ljus. dagens tanke; kan en människa vara rädd för ljuset, så som man kan vara rädd för mörkret? äh, ni hör ju, jag är alldeles för trött för det här.


sådan fot, sådan gran



den här köpte min mamma till mig. världens minsta julgransfot. är det någon som har världens minsta julgran där ute att skänka till mig? och förväxla det nu för böveln inte med en bordsgran. NEJ, en riktig gran ska det va!

game

w508 is back in tha house! men inte vit, utan grå grå grå. har ni hört om det innan kanske? mja, ni kan ändå få höra lite mer om det. grå grå grå är den. och faktiskt helt okej fin. hade den kunnat fota sig själv hade jag visat er. dock, skulle du nu börja strula igen, w508, så vet jag vem jag ska vända mig till. hideki komiyamas, jag vet var du bor! 

idag var en stor dag för mariorna, då det skulle avgöras vem som var, eller mer ÄR, bäst på badminton. till detta har jag bara en sak att säga: U T K L A S S N I N G ! och nu kommer vi bli bjudna på middag, JA TACK!

just nu hade jag gärna gått ut och sprungit en runda, men nej, dags att blir klar med presentationsritningarna. back to track!

en helg i bilder


intensivt pluggande?




magnus och lil-buddha








till ellen


maria och alex kommer med olika förslag till vilken gran de ska köpa


den här tyckte jag var fin


men det blev bra resultat ändå. speciellt bag-in-box-lådorna under som paket. GILLAS!

just nu är det minus 30 grader ute och spöregnar. hur det nu går ihop. jobbigt är det iallafall och jag hade gärna krupit ner bredvid någon varm kropp. MEN. imorgon ska jag hämta 1. min (dumma, gråa) mobil och 2. mammas bilder. sen blir det att krossa killarna i badminton, you just wait and see!

jag hatar rubriker (när jag inte kommer på någon bra)

julstämningen börjar ta sig. var på stan igår med ellen (och typ en miljon andra lidande människor), vilket var mysigt med julkörer, häst-och-vagn-åkturer och hånglande par här och var. det enda som fattades var snön, men let's inse fakta, det snöar inte i skåne.

nu har jag tänt det andra adventsljuset (check!) och snart ska vi iväg och införskaffa gran. efter det blir det glögg och pepparkakshusbak hos maria, innan sista helvetesveckan börjar igen. fan, jag önskar mig mer tid i julklapp! "snälla tomten..."

rookie mistake

NICE att jag färgade alla mina vita underkläder rosa och NICE att jag krympte mina ullsockor! skärpning maria, vafan! nu ska jag springa till bussen.

lite saker jag funderar på JUST NU

undra om jag har stoppat för mycket tvätt i maskinen?
undra varför balsamet på tvättmaskinen står stadigare ju mer maskinen centrifugerar?
undra vad jag ska ha för sorts golv i vardagsrummet på mina ritningar av marias hus?
undra om jag kommer komma ihåg att tända mitt andra adventsljus på söndag?
undra vad jag ska äta på espresso house ikväll?
undra om mina färgpennor kommer räcka i ytterligare femton år?

undra varför jag undrar så mycket?

glamorous

ibland känner jag mig bra liten. som till exempel när jag läser andras bloggar. om hur småtjejer springer efter dem och vill fotografera dem. eller om hur vissa träffar kändisar dagarna i ända. andra äter middagar med högt uppsatta personer. eller de som helt enkelt lever livet på andra sidan jorden.

men så stannar jag upp och tänker efter. vad har jag gjort idag efter skolan? tvättat. högar med tvätt. högar med tvätt så att när tvättkorgen var tom var det nästan förvånansvärt att där inte krälade omkring en och annan larv. och då, då kan jag inte bara låta bli att älska mitt liv också.



nu ska jag äta en pepparkaka och dricka lite mjölk, innan det är tvättupphängningsdags om fyrtiofem minuter. livat var det här!

ser du stjärnan?

har lekt otroligt duktig elektriker, snickare och filmskapare idag. bland annat. med mera. är otroligt trött och borde sovit för länge sedan. nöj er med en otroligt jobbig gif-bild.

otroligt.


working 10 to 7

fast om man har julstämning med julmusik, lussebullar, tända ljus (pga födelsedagsfirande) så kan det ju ändå inte bli så fel. lite mer fel blev det nog när mina grannar julpyntade. kom ut på gatan igårkväll och märkte att himlen lystes upp (och hann bland annat tänka tankar som att ett ufo måste vara i närheten). välkommen till usa, eller helt enkelt bara värnhem!

"okej, bertil. nu har vi två balkonger här. tycker du att vi ska hänga upp bara den röda slingan eller den vita också? ja, båda blir nog bäst. och så borde vi nog krydda extra med två levande marschaller på varje balkong med, tycker inte du det? och kanske..." AMAGAAAAD



presenterar STOLT: Bo10!



i kinda ehm... superglued myself to ehm... myself

3 ord, 4 dagar, 2 år

har upplevt mina två senaste år igen på fyra dagar. konstigt hur allt förändras men ändå inte. jätte kryptiskt detta. men ni kanske vet vad jag pratar om. den där känslan. ni vet.

en helt annan sak: skön låt, musikvideo och tanke bakom denna, men vad hände med texten?



Will. I. Am
I said I L-O-V-E Y-O-U
I’m so into you girl
she said :

Cheryl Cole
M-E T-O-O
It's obvious i’m so into you boy

ha ha ha.


RSS 2.0